Dit spelletje is echt leuk!

Praat mee en speel mee op Ervaringswijzer met het succesvolle spel ‘Een steekje los?’. Ook digitaal kun je veel herkenning vinden en in verdiepende gesprekken verzeild raken. Elke week zetten wij een nieuwe kaart op de site om over van gedachten te wisselen. Leuker nog is natuurlijk om het spel samen met anderen te spelen aan de hand van de kaartjes. Kortom: neem eens een kijkje op Ervaringswijzer

‘Schaam je niet, vertel het meteen’!

Onderzoek van Ervaringswijzer over liefde en psychische klachten

De redactie van de website Ervaringswijzer.nl, platform voor psychisch kwetsbaren, heeft een onderzoek verricht naar de vraag hoe mensen met kwetsbaarheden liefde beleven. Het ging om mensen met borderline, dwangklachten, verslaving en depressie. Wij vroegen naar diverse aspecten van de liefde, zoals wat je onder liefde moet verstaan, de ervaringen ermee, dilemma’s bij partnerkeuze, daten, en tips en tricks.

Het liefdesleven van de geïnterviewden verschilt in veel opzichten weinig van dat van ‘gewone’ mensen. Pieter heeft bijvoorbeeld geleerd om van zichzelf te houden. Voor Tanja is het belangrijk een partner te kiezen die spannend is. Voor Paula is het belangrijk om je niet teveel te bemoeien met het leven van de ander. Peggy leerde om te gaan met verschillen tussen haar en haar partner. Angela en Ineke en Nicole sluiten daarop aan: ‘accepteer elkaars rariteiten.’

Meer specifiek voor de doelgroep is belangrijk hoe geïnterviewden omgaan met diverse dilemma´s rond de liefde, zoals wel of niet open zijn over je psychische klachten bij het daten. ’Schaam je niet, vertel het meteen’, reageerden de respondenten eensgezind. De meeste mensen zijn bij een eerste ontmoeting direct open over hun ziekte of kwetsbaarheden. Zoals Angela: ‘Ik wil meteen mijzelf kunnen zijn.’

Een andere opvallende uitkomst betreft de vraag of je bij een liefdesrelatie beter kunt kiezen voor een lotgenoot, of iemand zonder kwetsbaarheid. Een aantal mensen kozen bewust voor een relatie met een lotgenoot. Zo is Boukje blij dat zij haar vriend heeft ontmoet in het herstelprogramma voor verslaving dat zij volgde. ‘Ik denk niet dat ik een relatie zou kunnen hebben met iemand die geen verslaving heeft gehad. Mijn vriend snapt alles wat ik zeg.‘ Anderen zien juist voordelen aan een partner die geen achtergrond heeft in GGZ of verslaving. Maria: ‘Ik heb een partner nodig die stevig in zijn schoenen staat.’

Alle resultaten en verhalen over liefde zijn te lezen op de website Ervaringswijzer (zie www.ervaringswijzer.nl/vrijetijd/liefde). Bezoekers kunnen daar ook reageren op de geïnterviewden en eigen ervaringen toevoegen. Zo wil de redactie van Ervaringswijzer de kennis over dit belangrijke onderwerp uitbreiden!

PC reparatiemiddag bij ACC-NOORD

Iedere 1ste & 3de zaterdag van de maand van 13.00 – 17.00 uur PC reparatiemiddag bij ACC-Noord (Distelweg 85, boven de Kringloopwinkel).
Aanmelden van dinsdag/vrijdag via de receptie van ACC-Noord (13.00-17.00u.)!
telefoonnummer: 020 636 0675

Voor € 5,- per middag kunt u met een vrijwilliger(ondersteuner) samen uw eigen computer nakijken, repareren, upgraden of schoonmaken. Zowel software- als hardwarematig. Alleen voor pc’s met Windows OS.

Onder het genot van een lekker koppie leut en gezelligheid en lekker freaken komen wij er wel uit.
Heeft u onderdelen nodig? Bij de LOGIN tijdens de REPARATIEMIDDAG, 10% korting op onderdelen.
heeft u problemen met uw PC? Haast u zaterdagmiddag naar het ACC.

zaterdag 02 november 2013.
zaterdag 16 november 2013.
zaterdag 07 december 2013.
zaterdag 21 december 2013.
zaterdag 04 januari 2014.
zaterdag 18 januari 2014.

Cursussen bij Digivibes


De mensen van Digivibes zijn nieuwe cursussen aan het ontwikkelen. Deze zullen binnenkort van start gaan. Zit er iets voor jou bij? Bel snel er zijn nog maar een paar plaatsen.

Basiscursus digitale fotografie
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de cursus digitale fotografie
De cursus bestaat uit 6 lessen, 12 weken
Kosten: € 35,00 inclusief reader en koffie/thee of € 25,00 met stadspas

Leer omgaan met je digitale spiegelreflexcamera zodat je de mogelijkheden van je camera leert kennen, met huiswerkopdrachten. Je moet in bezit zijn van een eigen digitale spiegelreflexcamera!

Start: dinsdag 24 september om 19.45 in de Cornelis Dirkszstraat 27-3
Opgeven via: digivibes@scipweb.nl

Akoestische gitaar
Verder bestaat er de mogelijkheid om gitaarles (akoestisch) te krijgen bij Digivibes.
Ben je geïntresseerd, geef je dan op start eind oktober, begin november
Kosten; €2,00 per uur, in bezit zijn van eigen gitaar.
Opgeven via: digivibes@scipweb.nl

Nog een Eetkamer!

Lang verwacht en nu eindelijk in zicht: de eerste officiële Bio-Vega
avond van SCIP aan de Cornelisz Dirszstraat 27 op de 3e etage (dat is in
de Baarsjes)!

Hierbij nodig ik iedereen uit om bij deze feestelijke start met
biologisch-vegetarisch VERRASSINGSMENU voor slechts € 5,50 aanwezig te zijn. Het begint om 18:00 uur. Reserveren via de mail is verplicht. Gezien het aantal plaatsen is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen, want we hopen op een grote opkomst …

Op de mailinglijst?
Als je die avond verhinderd bent, geen paniek: ik kook er voortaan elke vrijdag, en houd je gewoon via deze mail op de hoogte van de ontwikkelingen en het wekelijkse menu. Er komt overigens waarschijnlijk nog een handiger aanmeldsysteem, waarbij je voortaan alleen maar een button met “reply” hoeft aan te tikken om je aan te melden, of iets van dien aard. Zodra dat er is, geef ik dat meteen aan iedereen door.

Ik verheug me hier al maanden op en ga jullie lekker verwennen met een
verrukkelijke maaltijd die hopelijk bij iedereen in de smaak valt!

Stuur een mailtje om je op te geven naar of om wekelijks het menu te ontvangen naar biovega@scipweb.nl
Hopelijk tot gauw,
Yvonne

Leernetwerk is genomineerd!

Het Leernetwerk van Netclienten is genomineerd voor een prijs voor een innovatieve prijs: Accenture Innovation Awards. De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. De uitreiking van de awards zal op 8 november plaatsvinden in de Convention Factory te Amsterdam.

Like this?
Het feit dat het Leernetwerk genomineerd is is op zich niet zo bijzonder want dat moesten we zelf doen. Wel bijzonder is dat jij kan helpen om deze prijs ook daadwerkelijk in de wacht te slepen. Ga daarvoor naar www.accenture.com/Microsites/innovationawards/concepts/Pages/concept.aspx?conceptID=1065. Op deze pagina kun je een like geven. Elk persoon kan zowel via linkedin, twitter als facebook een like geven. Dus ieder persoon kan drie likes of misschien wel meer geven aan ons project.

Het concept dat de meeste stemmen ontvangt via Twitter, Facebook, LinkedIn wint de publieksprijs en wordt onder andere beloond met €40.000 mediawaarde op nu.nl en nuzakelijk.nl. Dat is wel de moeite waard!

Help je mee?
Alvast veel dank namens alle Netclienten!

Grote verhuizing is achter de rug

Sinds half juni is ook het laatste Scipproject verhuisd naar de Cornelis Dirkszstraat 27 III – IV, 1056 TP te Amsterdam.
De Eetkamer, uitgeverij Tobi Vroegh, Login werkplaats en Digivibes waren al een paar weken geleden geland in de nieuwe locatie. En sinds vorige week is ook het ACC aangekomen. Dat betekent dat de panden in de Wenslauerstraat en op de Singel nu leeg zijn. ‘T was nog een heel gedoetje.

Alle telefoonnummers zijn hetzelfde gebleven. Wil je eens komen kijken hoe knap iedereen er nu bij zit? Bel gerust voor een afspraak of kom langs.

Nog een verhuizing

Aquascip heeft vanaf komende week ook een zomerstop. Na de zomer, gaan we weer verder. Op een andere dag, dat dan wel. Vanaf 3 September zwemmen wij op dinsdag om 13.30 uur!!

De locatie blijft hetzelfde: Marnixbad, Marnixplein 1, Amsterdam.

Als je mee wilt Aquascippen laat dat dan via 0634958011 of aquascip@scipweb.nl weten aan Rene. Mail of spreek je bericht in dan belt hij zodra hij weer terug is van een verdiende vakantie.

SIRE zoekt mensen die psychische klachten hebben of hebben gehad.

SIRE zoekt mensen die psychische klachten hebben of hebben gehad.
Heb jij een psychische ziekte, of heb je die gehad? Dan heb je waarschijnlijk ook te maken met het onderwerp voor een nieuwe SIRE-campagne: het stigma waar veel mensen met een psychische ziekte mee te maken krijgen. Voor deze SIRE-campagne is SIRE op zoek naar mensen die tips zouden willen geven via een telefonische hulplijn. Daarnaast zoeken zij mensen die hun ervaringen willen delen voor de camera.

Heb jij nu (of in het verleden) last (gehad) van een stemmingsstoornis (depressie, bipolaire stoornis), burn-out, angststoornis, persoonlijkheidsstoornis, psychose, schizofrenie, ADHD, autisme, eetstoornis of een andere psychische aandoening? En wil jij mensen zonder psychische aandoening adviseren hoe ze hier op een positieve manier, beter mee om kunnen gaan? Kun je daarnaast ook nog goed reflecteren op je eigen situatie?

Mail dan naar hulplijn@sire.nl en omschrijf in een paar zinnen wie je bent, waarom je mee wilt doen, en welke psychische aandoening of klachten je hebt (gehad). Vergeet ook niet je naw-gegevens en geboortedatum te vermelden. Per e-mail krijg je vervolgens uitgebreide informatie. SIRE gaat uiteraard volledig vertrouwelijk met je gegevens om.

De SIRE-campagne komt tot stand in samenwerking met: Landelijk Platform GGz, GGZ Nederland, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Zorgverzekeraars Nederland, Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en Samen Sterk tegen Stigma.

Schrijfwedstrijd positieve ggz

De ideale psychiatrie

Deviant, het onafhankelijke en kritische tijdschrift tussen psychiatrie en maatschappij bestaat twintig jaar. Daarom organiseert de redactie van Deviant een positieve schrijfwedstrijd over de ideale psychiatrie. Wat willen we dat gerealiseerd is in 2019 als Deviant 100 uitkomt?

Schrijfwedstrijd

De redactie van Deviant nodigt cliënten en andere ervaringsdeskundigen, beleidmakers, onderzoekers en andere critici uit om hun visie te geven over de ideale psychiatrie. De beste inzendingen worden gepubliceerd in Deviant 80 en de drie meest opmerkelijke bijdragen worden beloond met een geldprijs (van € 110, € 50 en € 25).
De vorm is naar eigen keuze. Verhalen, gedichten, essays, liedteksten of een strip, alle genres zijn toegestaan en iedereen mag meedoen. De inzending kan over elk aspect van de ggz gaan. Alle dromen, wensen, oplossingen of adviezen in maximaal 1000 woorden zijn welkom.
Er is echter wel een belangrijke voorwaarde. Beschrijf alleen de gewenste situatie. Niet afzetten tegen zaken die nu spelen, geen vergelijking met de huidige situatie, niet vertellen wat er op dit moment allemaal niet klopt in de ggz. Het moet een positieve Deviant worden.

Deadline

Stuur uw bijdrage vóór 1 december naar: Jury Deviant, Postbus 75249, 1070 AE Amsterdam of per e-mail naar redactie@tijdschriftdeviant.nl Uiterlijk 15 januari 2014 ontvangt u bericht of uw inzending in de prijzen is gevallen.
Meer weten

Meer weten? Stuur een e-mail aan: redactie@tijdschriftdeviant.nl of kijk op de website van Deviant: www.tijdschriftdeviant.nl
Deviant

Deviant is een onafhankelijk kwartaaltijdschrift op de grens van psychiatrie en maatschappij. Deviant schrijft voor cliënten, naasten, hulpverleners en voor alle andere mensen die de ontwikkelingen op het grensvlak van psychiatrie en maatschappij kritisch volgen.